// English below

Akateeminen Kynäriliiga uudistuu tällä kaudella, mutta mikä kaikki oikein muuttuu?

Akateemisen kynäriliigan viides kausi on jo aivan kulman takana, mutta kulman takana pauhaavat myös muutoksen tuulet. Mitä kaikkea uutta on siis luvassa? No minäpä kerron.

 

1. Uudet nettisivut

Taustalla on tapahtunut ja Akateemiselle Kynäriliigalle on taottu nörttien hiestä ja kyynelistä uudet nettisivut! Uudet sivut tuovat mukanaan samat tutut ominaisuudet ja kenties jotain uuttakin. Sivut toimivat nyt myös paremmin mobiililla ja ovat hieman helpommin ylläpidettävät. Huhujen mukaan myös muuan Akateeminen Legendojen Liiga käyttäisi samoja sivuja oman liigansa pyörittämiseen, joten nyt molempiin liigoihin voi osallistua samalla tunnuksella! Uusia sivuja voi ihmetellä pian osoitteessa https://akl.gg

 

2. Sääntömuutoksia akateemisuuteen

Onko tiiminne hävinnyt kaikki nämä vuodet vain siksi, että tiiminne paras frägääjä ei päättänytkään hakea korkeakouluun? No ei hätää, sillä nyt AKL hyväksyy pelaajakseen myös epäakateemisia vekkuleita! Kun ennen jokaisen tiimin jäsenen tuli olla akateeminen, on nyt sääntökirjaan tehty muutos, joka mahdollistaa epäakateemiset pelaajat.

Homma toimii niin, että palvelimella on jokaisessa ottelussa oltava vähintään kolme (3) pelaajaa akateemisella taustalla jättäen näin kaksi (2) pelaajaa vapaaksi akateemisesta taakasta. Sääntömuutos toteutetaan sisarliigamme Akateemisen Legendojen Liigan jalanjäljissä yhtenäistäen sääntömme akateemisuudesta.

 

3. Paremmat palvelimet

!admin servut ei taaskaan toimi voisitteko korjata ???

Käskystä! Tänä vuonna servut pyörivät entistä paremmalla raudalla ja servujen prioriteettia on kasvatettu! Enää ei ole tekosyitä häviöön!

 

4. Liiga jakautuu kahtia sarjoihin

Tuliko taas 16-0 voitto jostain n00beista? Eikö kiinnosta enää grindaus jotain Hervannan amatöörejä vastaan? Olemme kuulleet teitä ja asiaan on luvassa muutos. Ennen yhtenäinen Akateeminen Kynäriliiga jakautuu nyt kahteen eri sarjaan, liigaan (pro-sarja) ja divariin (ei-pro-sarja).

Tavoitteenamme on tarjota kaikentasoisilla kynärin pelaajille parempaa turnauskokemusta. Edellisillä kausilla erot joukkueiden taitotasoissa ovat olleet huimia, joten pyrimme nyt tasoittamaan eroja jakamalla liigat kahtia. Näin ensimmäisenä kautena jaetuissa sarjoissa emme aseta mitään pääsyvaatimuksia kumpaankaan sarjaan, mutta toivoisimme jokaisen tutkivan sydäntään siitä, kumpaan sarjaan mahdollisesti saattaisi kuulua. Vinkkinä jos olet edellisinä kausina päässyt helposti pudotuspeleihin asti, on paikkasi kenties yhä pro-sarjassa. Jos taas otit paskaporukalta turpaan 16-0, voit ehkä saada parempia pelejä divarista.

Divarille ei tulla myöskään järjestämään erillistä finaalitapahtumaa, vaan sen finaali taistellaan verkon ylitse. Jos siis haluat päästä kokemaan entistä paremman offline-finaalin tunnelman, kannattaa divarin sijasta suunnata liigaan.

 

5. Pelaaminen liigassa ja divarissa maksaa

Koska emme halua alkaa myymään käyttäjätietojanne epämääräisille mainostajille, on kaiken ilmaisen kivan loputtava joskus. Kuten voitte arvata, palvelimien ylläpito, domainien hallinta ja upea finaalitapahtuma eivät tapahdu aivan ilmaiseksi.

Helpottaaksemme liigojen järjestelyä, olemme päättäneet asettaa Akateemiseen Kynäriliigan pienen maksun. Hinnaksi tulee jokaista joukkuetta kohden 10€, eli vaivaiset 2€ / naama jos joukkueessa on viisi pelaajaa. Yhden haalarimerkin hinnalla siis rutkasti kivaa eikä tarvitse edes ommella mitään!

Mihin pelaajilta kerätyt rahat sitten käytetään? Tekniikan saunailtoihin? No ei, vaan kaikki osallistumismaksut lukitaan Akateemisen Kynäriliigan palkintopotteihin! Luvassa on siis tänä vuonna ihan oikeita rahapalkintoja eikä parhaan tiimin tarvitse tyytyä vain lämpimään käteen ja ykkösoluen karvaaseen makuun. Tarkempi palkintorahojen jako parhaiden keskeen tullaan julkaisemaan myöhemmin.

Mikäli sponsorituloista jää pakollisten osuuksien jälkeen vielä jotain jäljelle, tullaan siitä myös jyvittämään tuttuun tapaan osa kekseliäisiin palkintoihin.

 

 

Kysymyksiä muutoksista voi lähettää sähköpostitse akl@t3g.fi, Telegrammissa @akzu404 tai Discordissa Akzu#5834. Tavataan syksyllä pelikentillä!

 

Academic Counter-Strike League is reforming this season, but what is changing?

Academic Counter-Strike League (AKL) season five is just around the corner, but the winds of change have hit the AKL. In the next chapters I will tell you what has happened behind the curtains.

1. New website

Herd of nerds have lost their lives to give birth to our new tournament website! The new website should have all the features you are used to and they should now also work better in mobile! Academic League of Legends is also using the new website, so you don’t have to create two accounts to play in both leagues! You can visit our new website soon at https://akl.gg

 

2. Changes to academic rules

This year AKL will accept non-academic players to the tournaments! The new rule is simple; in every match there must be at least three (3) academic players leaving two (2) players without the academic burden (making it easier for them to carry the match for you). Simple, right?

 

3. Harder, better and faster servers

!admin please help the servers are a mess!

Sir yes sir! This year we have upgraded our servers and they should be smoother than a greased up pool boy!

 

4. AKL will split up to two divisions

Blah, 16-0 again, this is too easy! In the past every team has competed in the same league leaving some teams dominating their way to playoffs without a single hiccup, while others were left crying after devastating losses. To give everyone better experience, we have decided to split the league into two divisions, League (pro-division) and Division (non-pro-league).

As this is the first year of this new system, we hope that every team joins the division that they feel like they should be part of. If your team plays at an above average level and you want to compete for a place at the offline final your place should be at the pro-division League. Everyone else will probably find more enjoyable games at the non-pro Division.

The Division will not have offline finals. The offline final experience will only be possible if you join the League and of course the rewards at the League will be higher and better!

5. Playing will not be free anymore

Let’s face it, running AKL isn’t exactly free. Running the servers, managing domains and hosting the amazing offline finals saddly won’t happen unless we have enough money to do them. We don’t want to start selling your personal data to suspicious advertisers ether, so setting up small entry fee helps us to create this tournament.

The entry fee for a team will be 10€, so just 2€ / player if you have five members. So for a price of a overalls badge plenty of fun and you don’t even have to get your sewing kit! The money gathered through the entry fee will be used for the prices and this year, for the first time in AKL history, we will be giving out money prices. The more detailed explanation of the price system for this season will be announced later.

Questions? Reach us via email akl@t3g.fi, send them via Telegram @akzu404 or at Discord Akzu#5834. See you soon at the server!

Ps. We’ll see at the Finals (link)

Categories: News

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *